Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

SAFARI TSAVO EST, VEST & SEJUR MOMBASA

   Mombasa


Descriere

Destinatie: CHARTER KENYA! Safari Tsavo Est - Vest & Sejur Durata: 8 zile Perioada: 29.11.2021 - 28.03.2022, Compania Tarom Hoteluri: 2 nopti hotel in Diani Beach + 2 nopti in Safari (Tsavo Est + Tsavo Vest) & 3 nopti hotel in Diani Beach

Itinerariu

CHARTER KENYA

SAFARI IN PARCURILE NATIONALE TSAVO EST - VEST & SEJUR

PACHET KENYA: 2 NOPTI SEJUR DIANI BEACH + 2 NOPTI SAFARI TSAVO EST - VEST & 3 NOPTI SEJUR DIANI BEACH

Durata: 8 zile

Ziua 1 / BUCURESTI - MOMBASA –  DIANI BEACH 
Prezentarea in aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 21:00 (duminica seara) pentru formalitatile de imbarcare pe zborul spre Kenya. Decolare in jurul orei 00:05 si zbor de noapte spre Mombasa, Kenya. Noapte in avion. Sosire in Mombasa, ora 07:40. Dupa formalitatile vamale, transfer la hotelul ales in Diani Beach cu regimul de masa ales. Cazare Diani Beach.
Ziua 2 / DIANI BEACH
Timp liber in Mombasa sau puteti participa la unul dintre optionalele propuse. Cazare la acelasi hotel.
Ziua 3 / DIANI BEACH - PARCUL NATIONAL TSAVO EST
Dupa micul dejun, plecare spre unul dintre cele mai mari parcuri naturale din Africa, cu o suprafata de 13747 kmp, unde pot fi intalniti uriasii elefanti rosii, zebre, girafe, antilope, bivoli, lei, leoparzi, gheparzi, precum si diverse specii de pasari. Prima vizita in parc va poarta spre barajul Aruba, construit in 1952 pe raul Voi, dand nastere unui lac ce reprezinta o importanta sursa de apa pentru numeroase specii de animalele din zona si, bineinteles, un punct de atractie pentru turisti. Sosire la lodge, pranz urmat de o iesire in rezervatie pana la lasarea serii. Cina si cazare la Zomeni Lion Hill
Ziua 4 / PARCUL NATIONAL TSAVO EST – PARCUL NATIONAL TSAVO VEST
Mic dejun. Plecare spre Parcul National Tsavo Vest cu safari en route. Game drive-ul va poarta prin locurile cele mai spectaculoase din aceasta zona a Kenyei, intre platoul Yatta si Muntele Chyulu, formatiuni aparute in urma eruptiilor vulcanice din anticihitate. Dupa o scurta pauza si masa de pranz, veti participa la un safari in Parcul National Tsavo Vest. Acesta are o suprafata de 9065 kmp, vegetatie densa si o fauna bogata: lei, leoparzi, bivoli, rinoceri negri, girafe, antilope, hipopotami, crocodili si diverse specii de pasari. Cina si cazare la Voyager Ziwani Camp – tented camp (corturi turistice).
Ziua 5 / TSAVO VEST – DIANI BEACH
Iesire in rezervatie dimineata devreme pentru un nou game drive. Intoarcere in lodge si servirea micului dejun. Check out si transfer spre Mombasa cu cazare la acelasi hotel in Diani Beach.
Ziua 6 / DIANI BEACH / INSULA WASINI & PARCUL MARIN KISITE
Timp liber in Mombasa sau puteti participa la unul dintre optionalele propuse: Insula Wasini – un must do al fiecarui turist ajuns in Mombasa. Transfer in cel mai sudic punct de pe coasta la Shimoni Jetty unde ne vom imbarca pe o barca traditionala “dhow” pentru a naviga spre prima noastra atractie: Parcul Marin Kisite, unul dintre cele mai atractive de-a lungul coastei. Aici puteți inota, face snorkel si chiar puteți face o „scufundare distractiva” si, daca aveti noroc, aveti ocazia sa inotati cu delfinii!
In jurul dupa amiezei vom naviga spre Insula Wasini care gazduieste aproximativ 300 de localnici si care ne va dezvalui o frumoasa bariera de corali. Pranz la restaurantul local cu acelasi nume apoi ne vom putea plimba intr-un mic sat musulman pentru a cunoaste traditiile si obiceiurile locale sau puteti alege sa va relaxati la plaja. Dupa amiaza tarziu intoarcere la hotel si cazare.
Ziua 7 DIANI BEACH / VIZITA UNUI SAT TRADITIONAL MJIKENDA
Timp liber in Mombasa sau puteti participa la unul dintre optionalele propuse: satul traditional Mjikenda.
Excursia optionala incepe cu deplasarea in zona Ukunda pentru a vizita un sat local Mjikenda (unde se afla cel mai mare grup de triburi de coasta) si a intelege mai multe despre cultura lor; vom vedea cum se bate porumbul pentru „ugali” lor zilnic, vom invata tehnicile impletitului parului, despre recolta de nuca de cocos, vom lua parte la o zi din viata tipica a satului asa cum este ea. Turul poate fi organizat dimineata sau dupa amiaza. Intoarcere la hotel si cazare.
Ziua 8 / DIANI BEACH - BUCURESTI
Timp liber pana la transferul catre aeroport pentru zborul de intoarcere in tara. Decolare din Mombasa la ora 22:00. Sosire in Bucuresti la ora 05:30.

 

EXCURSII OPTIONALE:

 1. Wasini Day Trip (excursie de o zi, include Kisite Mpunguti Marine Park, pranz pe insula): 145 €
 2. Satul traditional Mjkenda (transferuri incluse): 45 €
 3. Excursie in Padurea Sacra Kaya Kinodo: 65 €

INFO VIZA SI CALATORIA IN KENYA

CONDITII DE INTRARE IN KENYA IN CONTEXTUL COVID-19:

ATENTIE!

CONDITII DE CALATORIE - INTRARE IN KENYA

 • Incepand cu 20 decembrie 2021, se va permite intrarea in Kenya doar pasagerilor de 18 ani si peste, VACCINATI CU SCHEMA COMPLETA si cu un test PCR negativ efectuat cu cel mult 72 ore inainte de intrarea in Kenya.
 • Cetatenii straini, inclusiv cetatenii romani, care urmeaza sa se deplaseze in Kenya trebuie sa introduca detaliile certificatului de vaccinare, pentru validare, pe platforma: www.globalhaven.org. Nu mai sunt acceptate doar in format de hartie sau electronic.
 • Copiii cu varsta cuprinsa intre 5 si 17 ani trebuie sa prezinte doar un test PCR negativ efectuat cu cel mult 72 ore inainte de intrarea in Kenya.
 • Copiii cu varsta sub 5 ani nu trebuie sa prezinte un test Test COVID PCR negativ.
 • Viza de intrare in Kenya – persoanele peste 16 ani aplica individual la viza. Copiii pana in 16 ani se vor trece in aplicatia unuia dintre parinti.
 • PASAPORT valabil minim 6 luni de la intoarcerea in tara. NU SE ACCEPTA PASAPORT TEMPORAR.
 • Formularul de sanatate (completat online);
 • Asigurare medicala pe toata perioada calatoriei cu acoperire Covid.

Pentru intrarea in Kenya este obligatorie prezentarea unui test molecular de tip PCR cu rezultat negativ, efectuat cu maxim 72 de ore inainte de sosirea in Kenya. Rezultatul testului trebuie sa fie prezentat in format tiparit, in limba engleza. Rezultatul testului PCR trebuie sa contina urmatoarele informatii in limba engleza: numele turistului (asa cum apare in pasaport), numele si adresa laboratorului care a efectuat testarea, trebuie sa fie mentionat ca tipul testului efectuat este PCR, precum si data efectuarii testului si rezultatul testului;

Turistii trebuie sa aiba o temperatura corporala sub 37.5C  sa nu prezinte simptome gripale; -

Este obligatorie completarea formularului online, inainte de caltorie, pe urmtoarul link: https://ears.health.go.ke/airline_registration/ in urma caruia se genereaza un cod QR ce trebuie prezentat la sosirea in Kenya- Pasagerii care sosesc in Kenya pot fi supusi unui control medical pentru identificarea simptomelor specifice COVID-19 la terminalul sosiri, iar autoritatile medicale pot solicita reexaminarea calatorilor.

Personalul companiilor aeriene poate refuza imbarcarea pasagerilor, daca acestia prezinta simptome ale infectiei cu COVID-19. Turistii care se deplaseaza spre Kenya trebuie sa se asigure ca indeplinesc toate cerintele pentru intrarea in aceasta tara, sa detina asigurare medicala internationala care sa acopere si costurile tratarii COVID-19.

Daca un calator este suspectat ca are simptome COVID-19, chiar daca detine un test PCR cu rezultat negativ, autoritatile din aeroport pot lua decizia supunerii persoanei in cauza la un nou test.

INFORMATII CU PRIVIRE LA OBTINEREA VIZEI DE KENYA:

Cetatenii romani pot caltori in Kenya in baza unei vize de intrare;

Incepand cu data de 1 ianuarie 2021, cetenii romani care doresc sa caltoreasc in Kenya trebuie sa aplice online, anterior calatoriei, pe paginile de internet http://account.ecitizen.go.ke/register  , www.evisa.go.ke  in vederea obtinerii in prealabil a vizei electronice kenyene. Nu se mai emit vize la sosirea in acest stat. - Pentru viza cu o singura intrare (Single Journey Visa, Business or Tourism), costul este de 50 USD,  aceasta suma fiind nerambursabila dupa ce ati aplicat pentru viza;

Conform paginii web http://evisa.go.ke/evisa.html , aprobarea vizei de intrare Kenya dureaza aprox 48 de ore;

 Pentru calatorie este necesar sa detineti un pasaport simplu electronic (nu temporar) valabil cel putin 6 luni de la incheierea calatoriei. Toti copiii au nevoie de pasaport;

DOCUMENTE NECESARE CALATORIEI: PASAPORT SIMPLU ELECTRONIC (NU TEMPORAR) VALABIL CEL PUTIN 6 LUNI DE LA INCHEIEREA CALATORIEI;  TOTI COPIII AU NEVOIE DE PASAPORT;

Avand in vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data plecarii, independent de vointa agentiei (cum ar fi: limitari ale capacitatii de transport in autocar, restrictii de vizitare pentru unele atractii turistice, masuri suplimentare de igiena si control al starii de sanatate, formalitati vamale); Autoritatile din Kenya nu solicita vaccinarea obligatorie pentru turistii care sosesc din Europa;

Conform Ambasadei Kenyei la Berlin (care asigura si reprezentarea diplomatica si consulara pentru Romania) nu este obligatoriu niciun vaccin. Este recomandata vaccinarea impotriva febrei galbene (si detinerea Carnetului Galben de Vaccinari) precum si impotriva febrei tifoide, a hepatitei A & B, a difteriei si poliomielitei;

Cetatenii romani se pot adresa Institutului National de Sanatate Publica Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile pentru a obtine informatii cu privire la tipurile de vaccinuri care trebuie efectuate, inainte de a calatori in Kenya; De asemenea, va recomandam achizitionarea unor medicamente antimalarie, dar nu inainte de a contacta medicul de familie. Malaria este o boala transmisa de tantari, sprayul antitantari fiind absolut recomandat. Informatiile cu privire la regimul vaccinarilor este valabil la data lansarii programului si poate suferi modificari;

NOTA

 • Tarifele sunt calculate in euro pentru intregul circuit, per persoana cazata in camera dubla.
 • Grupul minim se realizeaza cu  minim 6 persoane. Pentru 4 persoane, tariful se majoreaza cu 80 eur/pers
 • Orarul de zbor poate suferi modificari pana la data emiterii biletelor, in acest caz agentia se obliga sa informeze clientii in timp util.
 • In cazul in care una dintre optiunile de cazare devine indisponibila, va vom oferi alternative similare.
 • Prezenta oferta face parte integranta din contract.
 • Documentul de calatorie acceptat este pasaportul. Pentru informatii suplimentare  va rugam sa consultati site-ul Politiei de  Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions

 

 

Va rugam sa alegeti o data de CheckIn si CheckOut pentru a vedea preturile.